A sawn timber studio for HTS

spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
HTS gif

Our friends over at structural engineering firm Heyne Tillett Steel purchased their new home back in 2019. A former warehouse, the building already held so much history and raw beauty, brimming with original features just waiting to be rediscovered and brought back to life. 

They wanted their new home to be a physical representation of their ethos and work. Taking inspiration from the linear language used on the extension facade, and with a nod to timber framework construction found in structural engineering, the interior fixtures and features are all based around a system of vertical softwood studs, infilled with soft grey plywood panelling.

spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
HTS section

The panels are designed in a modular format, so they can be arranged and reconfigured in a whole variety of ways to best suit their needs.

All the components, including the reception, shelving, meeting rooms and quiet working booths, appear independent to the restored building fabric, leaving the exposed brickwork and painted green steelwork exposed wherever possible.

Read more about the project here

spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
hts image 2
spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
hts image 1