Working walls at VCCP

spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
VCCP working walls

The concept was to create a series of installations that felt comfortable in the existing design, but at the same time completely changing the landscape - a move away from desks and instead focusing on collaboration areas and spaces that enable hybrid working. The quick wins were easy to implement, inexpensive and provided momentum for a change in behaviour, while allowing different departments and agency specialisms to put their own stamp on the space.

The result was a space worthy of 21st century makers. A physical representation of craft and workmanship, a central ‘working wall’ connects the flexi-workspaces and becomes a showcase of innovation. The freestanding metal structure runs through the space with suspended benches that can be moved around for flexibility. It is fully loaded with a tool set of components to adapt and transform the wall to allow people to ‘build’ their own display to suit the activity; from client pitches, pins ups to creative reviews.