Stratford Park

spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
whl

We’ve designed a new and improved church and community facility for this site in Stratford, East London, with flats over the upper floors. 

The proposed redevelopment of the site will provide a new community / church floor space over ground and lower ground floor levels and 17 new dwellings over 5 floors. Every unit has its own private outdoor amenity space in the form of a terrace or balcony.

spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
WHL image 2

The ground and lower ground floors are for the use of the existing Baptist Church, it is envisaged that the new church and community facility will include a main congregation hall at entrance level, together with café/kitchen meeting room area, office, and toilets crèche and Sunday school.

The angled and stepped terracing of the proposed scheme reduces the overall bulk and mass of the building and provides an elegant and exciting built form on this corner site. The proposed scale, massing and form addresses the surrounding buildings appropriately.

spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
whl image 4

The proposed elevations are designed to create a contemporary, striking new mixed use development in this urban context as befitting of a landmark building, reflecting the importance of the use. The mixture of materials and finishes and the articulation of form creates interest to the elevations and blends in to the immediate urban grain in a modern contemporary way. The confident styling of the building improves legibility within an otherwise fairly monotonous context.

spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
spacelab
whl image 4